Steaky z hovězího bio-plemene Aberdeen Angus 23.2 – 25.2

Tento víkend jsme pro Vás připravili speciální steaky z biochovu Mitrov z hovězího plemene Aberdeen Angus, kterému je věnována maximální péče od narození až po porážku.
Louky, pastviny i pole v Mitrově a okolí, kde hospodaří Statek Mitrov, jsou ošetřované pouze mechanicky bez chemikálií, maso tak neobsahuje škodlivé látky (například glysofát, používaný na hubení plevele). Po porážce maso zraje při teplotě kolem 1,5 °C minimálně 3 týdny, poté je bouráno a vakuově baleno. To vše přímo v objektu Mitrovského dvora.

Naše nabídka :

200g Flank steak – jemné maso pro gurmány ze spodního šálu pupku 225,-Kč

200g Chuck Schoulder – hovězí krkovice, vynikající vyšší prorostlý steak 185,-Kč

200g Top Blade – křehký steak z loupané plece, jeho ideální mramorování zaručuje vyváženou chuť a šťavnatost 195,-Kč

300g Ossobuco – specialita z italského Osso Buco – kost s dírou, jde o příčný řez hovězí holení náš tip 245,-Kč

200g Petite Tender – steak z ramenního svalu, který je velmi šťavnatý a jemný

 

Ke steakům Vám nabídneme teplé omáčky, připravené v naší kuchyni:

1 dcl houbová omáčka 25,-Kč
1 dcl jemná smetanovo-pepřová 25,-Kč
1 dcl smetanová z lišek 30,-Kč
1 dcl Jack Daniels BBQ 35,-Kč doporučujeme

Dále Vám kromě standartních příloh nabídneme :

200g brambory Parissienne osmažené na sádle 42,-Kč
200g brambory Grenaille osmažené na sádle 42,-Kč